Zet de kipfilet op met 1 bouillontablet en 1/2 l water, laat het 30 min. zachtjes trekken en laat het afkoelen. Snijd de bleekselderij in lucifergrote reepjes, blancheer ze 1 min. en spoel ze koud. Boen de appels schoon,snijd ze, met schil, eveneens in reepjes en leg ze even in water met citroensap. Halveer de druiven en haal de pitjes eruit. Snijd de koude kipfilet in mooie reepjes. Hak de walnoten grof. Roer 1 dl mayonaise wat dunner met de bouillon en meng dit luchtig door de salade. Garneer de salade met bleekselderijgroen.
* Tip: Rooster sneetjes rozijnenbrood, steek er met een kommetje rondjes uit. Vul steeds een natgemaakt kommetje met salade, leg er een toastje op en keer het samen. Strooi er fijngeknipte bleekselderijgroen en peterselie over.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |